gradinski elementi
Украшение за градината, ограничаващо любопитните погледи на съседите, спиращо вятъра и привличащо погледа. По този начин можете да се защитите от директни погледи, без да препречвате изцяло изгледа. Комбинациите от плътна ограда и тънка решетка придават на градината особено очарование. Възможността за комбиниране на всички градински елементи предлага почти неизчерпаеми възможности за оформление на градината. Всички размери са съгласувани, всички части прилягат по форма и цвят една към друга. Така елемент до елемент възникват гледки или хармонични групи, които придават индивидуалност на всяка градина. Преградните стени „Хойсерман” се изработват в Германия, предимно от дървен материал без чепове, от сибирска лиственица. Това дърво е светло, финно структурирано и извънредно трайно. Дървеният материал не е третиран с химикали и затова не съдържа отровни вещества. Материалът е обработен по специална НАНО технология, която дава допълнителна здравина на материала. С течение на времето дървото спечелва привлекателност, придобивайки сребристосив цвят. Изработката на всички елементи е отлична. Всички монтажни винтове са от неръждаема стомана. Рамките са от слепени слоеве дърво, което осигурява дълготрайно запазване на първоначалната й форма. С времето плътната ограда придобива сребърносивкаво оцветяване и по този начин се вгражда все по-хармонично в облика на градината.

Плътната ограда “Сиена” привлича погледа с интересен грациозен мотив “Соле” под формата на лъчи. Заедно с моделите “Пиза” и “Равена” можете да създадете като с магическа пръчка красиви кътчета в градината.

Пиза. Плътна ограда с крехък елемент “Соле” под формата на изпъкнала нагоре дъга. Ламели от масивно дърво, подредени с прехлупване, всички пресечни точки са двойно подсигурени с винтове

Палермо. Плътна ограда с мрежеста решетка под формата на изпъкнала нагоре дъга. Ламелите са от масивно дърво, подредени с прехлупване, а всички пресечни точки са двойно подсигурени с винтове.

Равена. Плътна ограда с крехък елемент “Соле” под формата на огъната надолу дъга. Ламели от масивно дърво, подредени с прехлупване, всички пресечни точки са двойно подсигурени с винтове.
Месалина.Плътна ограда с мрежеста решетка под формата на огъната надолу дъга. Ламели от масивно дърво, подредени с прехлупване, всички пресечни точки са двойно подсигурени с винтове.
Сиена. Плътна ограда с крехък елемент “Соле”. Ламели от масивно дърво, подредени с прехлупване, всички пресечни точки са двойно подсигурени с винтове.
Катания. Плътна ограда с мрежеста решетка. Ламели от масивно дърво, подредени с прехлупване, всички пресечни точки са двойно подсигурени с винтове.
 
Лион. Плътна ограда с мрежеста решетка. Елемент за стьпаловидно намаляване на височината. Ламели от масивно дърво, подредени с прехлупване, всички пресечни точки са двойно подсигурени с винтове.
Мадрид. Преплетена ограда с окръглен в дъга горен край. Рамката и ламелите са от масивно дърво, всички пресечни точки са двойно подсигурени с винтове.
Лисабон. Преплетена ограда с прав горен край. Рамката и ламелите са от масивно дърво, всички пресечни точки са двойно подсигурени с винтове.
Ница. Пропускаща светлина ограда, тип щори, с ламели от масивно дърво. Наклон на щорите: 60 градуса.
Берлин. Мрежеста решетка, диагонална, всички ъглови съединения са с покрити сглобки и завинтени.
Флоренция. Плътната ограда и мрежеста решетка са от масивно дърво, подредени с прехлупване, всички пресечни точки са двойно подсигурени с винтове.

Стокхолм. Плътна ограда с окръглен като дъга горен край, от масивно дърво, ламелите са подредени с прехлупване, всички пресечни точки са двойно подсигурени с винтове.

Хелзинки. Плътна ограда с ламели от масивно дърво, всички пресечни точки са двойно подсигурени с винтове.
Париж. Диагонална плътна ограда и У-образна мрежеста решетка от масивно дърво, ламелите са подредени с прехлупване, всички пресечни точки са двойно подсигурени с винтове.
Монако. Диагонална плътна ограда и У-образна мрежеста решетка от масивно дърво, ламелите са подредени с прехлупване, връзките са двойно завинтени.
Греди. Дълготрайни и без измятане. Всички греди са направени от слепено многослойно клиновидно изрязано дърво. Горната повърхност е гладка, ръбовете са заздравени. Размерите са 7 х 7 см и 9 х 9 см в различни дължини. При монтажа трабва да се използват обковки и закрепващи елементи от неръждаема стомана.

Мрежеста решетка тип “Копенхаген” с плътна ограда модел “Флоренция”.

Насочващата пътя за разходка в градината, дървената дъга за рози модел “Амстердам” може да се комбинира с мрежеста решетка.

Амстердам. Дървена дъга за рози, масивно дърво, завинтена, някои от частите са монтирани предварително: височина х ширина х дълбочина = 2235 х 1140 х 704 мм

Копенхаген. Мрежеста решетка, стьпаловидна, клинообразно изрязана, всички точки на кръстосване са покрити. Височина х ширина = 1800 х 820 мм

Пергола. Без чепове, клинообразно изрязани слоеве, многослойно слепени. Отделни части се подготвят за монтажа, свързването на елементите става чрез покриване на седловидните страни. Обща височина 2580 мм. Ширините се определят от елементите за ограничаване на видимостта.

Вадуц. Сандъче за цветя и мрежеста решетка, дъното е от циментова плоча. Мрежеста решетка: височина х ширина х дълбочина = 2261 х 1300 х 930 мм. Сандъче за цветя: височина х ширина х дълбочина = 435 х 800 х 500 мм

Берн. Сандъче за цветя, осмоъгълно, дъно от циментова плоча височина х ширина х дълбочина = 385 х 700 х 700 мм

Рим. Сандъче за цветя, с покрити напречни сечения, страничните стенички са от слепенматериал, дъното е от циментова плоча:височина х ширина х дълбочина = 516 х 636 х 636 мм

Малко ограничаване на видимостта и много привлекателност. С перголата и плътната ограда “Флоренция” може да се оформи едно красиво кътче в градината.

За инструменти или като зимна квартира за градинските мебели или като къща за игра- хубавата къщичка с прозорчета прави добро впечатление отвътре и отвън. Това, което остава навън при вятър и дъжд, трябва да е от масивно дърво. Наред с изключително високата издръжливост на дървения материал на атмосферни условия, продуктите на “Хойсерман” са убедителни и с много добрата си обработка. Особено там, където нещата са подложени на ежедневно натоварване и местене, това качество се изплаща много бързо. Винаги, когато се касае за директен контакт на кожата до дървото, нетретираните с отровни химикали продукти имат определени здравословни предимства.Дори при липса на занаятчийски умения продуктите на “Хойсерман” се монтират много лесно. Там, където се налага, всички елементи са предварително монтирани. Лесно разбираемото упътване се грижи за това да монтирате с удоволствие от самото начало.  Когато пясъчникът не се използва, прилежащият към него капак предпазва пясъка чист от падащи листа или замърсяване от животни.Устойчиви на външни условия и особено издръжливи на натоварване: пясъчник от нетретирано дърво от сибирска лиственица. Страните и дъното са устойчиви на влажния пясък в течение на много дълго време.